Bygdelag for Eidskog og Kongsvinger
Velg språk:
Våre arrangementer
  • 2024
  • Fjell tur
    • 6 sep 24
    • (Norsk) Dalseter Høyfjellshotell
Andres arrangementer
Ingen arrangementer

Fotturer – trim

Selv om Coronaen ikke har sluppet taket helt er det blitt mulig å samles i mindre grupper dersom man ivaretar de grunnleggende smittevernreglene. Serveringsstedene i marka rundt Oslo har også åpnet. Laget bestemte seg derfor for å starte opp med fotturer igjen.

Den første turen etter Coronaen, Tur 2_2020 gikk fra Isdammen ved Årvoll til Linderudkollen og tilbake. Det var en fin tur på godt opparbeidet skogsvei. Fremme ved Linderudkollen er det et velholdt serveringssted med mange bord både inne og ute. Ved Linderudkollen er det også et tjern hvor det er fint å bade.

Tur 3_2020 gikk fra Haraløkka forbi Rustadsaga rundt Skraperudtjern og tilbake med kafferast på Rustadsaga på veien tilbake. 

Tur 4_2020 var en gammel traver, den gikk rundt Østensjøvannet med kafferast i sydenden av vannet etter målgang. For de som ikke kjenner Østensjøvannet er det et naturreservat midt i Oslo med et yrende fugleliv.

Tur 5_2020 fra Østmarksetra til Sarabråten har vi også gått tidligere. Det er en fin tur langs den gamle hesteveien frem til Sarabråten. Sarabråten er et historisk både som oppholdssted for hjemmefronten under krigen og som sommersted for Thomas Heftye en av grunnleggerne av Norsk Turistforening. På Tur 5 var det ikke så mange deltagere, om det var på grunn av temperaturen eller at det var SanktHans dagen er usikkert, uansett de som var med hadde en fint tur og koste seg med medbrakt vel fremme på Sarabråten.

Vi tar nå en liten pause når det gjelder fotturer, neste tur vil bli i begynnelsen av august. Vi sender ut skriv på e-mail. Dersom det er noen som vil være med som ikke har oppgitt e-mailadressen sin, send en SMS til Sigbjørn 93437701, så får dere en SMS i forkant av hver tur.

BILDER

Isdammen Årvoll – Linderudkollen

En liten pause på veien til Linderudkollen
Kafferast ved Linderudkollen
Kaffe og vafler er vel overstått, samler krefter til tilbaketuren.

Haraløkka – Skraperudtjern – Rustadsaga

Kafferast ved Rustadsaga
Pust i bakken etter stigningen opp fra Rustadsaga

Østensjøvannet rund

En liten pause for justere farten etter start
Utsikt over vannet mot Oppsahl
Kafferast i enden av Østensjøvannet etter endt tur

Østmarksetra – Sarabråten

Arrangements-kalender
<< jul 2024 >>
MTOTFLS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Facebook
For redaksjonen