Hans Børli (1918-1989)
Hans Børli levde hele sitt liv i Eidskog, den sørligste kommunen i Hedmark fylke. Under små kår vokste han opp på en finneplass inne på Fjellskogen. Han ble tidlig glad i bøker og utmerket seg på skolen.
I motsetning til Lie og Werenskiold fikk ikke Børli noen formell utdannelse. En kan trygt si at han var selvlært og at hans dikt og bøker var hans eksamen og at han sto til særdeles godt.
Børlis litterære produksjon strekker seg over tidsrommet 1933-88, fra han debuterte i Kongsvinger Arbeiderblad med skolestilen “I snestorm og kulde” til hans siste, retrospektive verk “Med øks og lyre”. I alt ble det 21 diktsamlinger og 6 prosabøker. En diktsamling, en dagbok med aforismer/essays, samt en roman er utgitt post mortem. Hans Børli skrev forøvrig et par uhøytidelige skuespill og bidro med fortellinger, dikt og noveller i flere aviser og tidsskrifter. Dessuten var han en flittig brevskriver.
Hans Børli er oversatt til flere språk og har mottatt flere litterære priser. I 2005 utkom boka “We Own the Forests”, utgitt av Norvik Press i GB, oversatt av Louis Muinzer. Boka gjengir 60 utvalgte dikt, presentert parallelt på norsk og engelsk – myntet på det britiske og amerikanske marked.
Per Oddvar Løken (1918-86)
Kjøpmann Per Oddvar Løken er trolig den personen i moderne tid som har gjort Magnor-navnet kjent. Da handelsrestriksjonene etter hvert ble fjernet etter krigen, opparbeidet han en blomstrende handel med svenskene. Det var først og fremst margarin og sukker som var billigere i Norge, og Løken fikk snarlig tilnavnet ”margarinkongen”. Han drev også et populært utested ved grensen, G-Kroen.
Sammen med ”Skrotkalle” (Karl Adolfsson) fra Eda, en kjent forretningsmann fra nabokommunen på andre siden av grensen, kjøpte han på begynnelsen av 1970-tallet Magnor glassverk, som da var i økonomiske vanskeligheter, og sørget for videre drift. Det er i dag en blomstrende bedrift med nye eiere som har fortsatt i Per Løkens ånd.